0

Заеви во друштво со убиецот на Мартин Јанушев

Од фотографиите кои што пристигнаа до нас  може да се види дека лицето Славиша Бојовиќ е сликан и со лицето осомничено за убиство  на Мартин Јанушев, Р. Т. Неговиот брат близнак Рашко е сопруг на Катерина Заева која што е сестра на Трајче Заев, односно братучетка на Зоран Заев.

Истите овие лица сликани со осомничените за убиство се сликани и со Зоран Заев. Наместо да биде уапсен, на убиецот на Јанушев му е помогнато да избега од лицето на правдата.

Дали блискоста со Зоран Заев и криминалните структури од подзмјето на СДСМ се причината поради која на убиецот му е помогнато да избега и да не биде уапсен.

МВР се уште нема распишано потерница по убиецот и покрај тоа што има очевидци од местото на убиството и објекти кои што се под видео надзор.  По социјалните мрежи веќе излегоа информациите за убиецот, но МВР и Оливер Спасовски молчат и ги кријат деталите.

Во јавноста се шпекулира дека заради поврзаноста на сторителот на убиството со Заев, случајот се одолговлекува и се спрема местенка на друго лице,  додека убиецот помогнат  од советник во кабинетот на Зоран Заев, сега има пребегано и слободно шета во Србија.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *